Najnovija izmjena pravila nogometne igre koju je usvojio IFAB (Međunarodni odbor nogometnih saveza) i koja su se već počela primjenjivati od juna 2019. su donijela dosta noviteta i izmjena u pravilima te s tim u vezi Udruženje fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo je za sve klubove sa područja Kantona Sarajevo organizovalo predavanja na tu temu. U proteklim sedmicama naše Udruženje je obezbjedilo prostorije i predavače bez ikakve naknade za zainteresovane u svrhu edukacije kako bi klubovi i igrači spremni dočekali sezonu.

Predavanja su organizovana za klubove BHT Premijer lige, Prve lige FBiH i Druge lige FBiH, dok je u planu da se isto održi i za klubove Kantonalne lige KS čija liga također ubrzo starta.

FK “Sarajevo”, FK “Željezničar”, SFK 2000 “Sarajevo”, FK “Radnik”Hadžići, FK “Mošćanica”, NK “SAŠK Napredak”, FK “Famos” Hrasnica, FK “Željezničar” – juniori i FK “Olimpik” – juniori su uz veliku zainteresovanost sa dosta pitanja i zanimanja odslušali prezentaciju koja je po riječima svih učesnika bila jako korisna.

Unatoč nesebičnom trudu i angažmanu naših članova koji su izdvojili svoje slobodno vrijeme da prezentuju najnovije izmjene klubovi FK “Olimpik”, FK “Sarajevo” – juniori, FK “Ilijaš” i FK “Igman” nažalost nisu našli za shodno da se pojave na prezentaciji i edukuju se o izmjenama pravila.

Naše udruženje će i u budućnosti sa svim svojim raspoloživim kapacitetima nastaviti raditi sa klubovima iz Kantona Sarajevo koji pokažu interesovanje i želju za edukacijom njihovog kadra u sferi pravila fudbalske igre.