Udruženje fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo doniralo je SOS dječijem selu sportske lopte (10 fudbalskih, 5 košarkaških, 3 rukometne, 2 odbojkaške) kao i rekete za badminton. U saradnji sa rukovodstvom SOS dječijeg sela i na osnovu iskazane potrebe za sportskim rekvizitima, odlučeno je na ovaj način da se obraduju korisnici SOS dječijeg sela da bi se bez prepreka još više mogli fokusirati na sportske aktivnosti.

Donaciju su ispred Udruženja fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo uručili predsjednik UO Ibrahim Hasanbegović, potpredsjednik UO Elmir Pilav kao i naši međunarodni suci Irfan Peljto i Haris Kaljanac. Naše Udruženje će i u budućnosti nastaviti saradnju sa SOS dječijim selom.

Također pored ove donacije članovi Udruženja su učestvovali i u humanitarnoj akciji za liječenje Antee Tabak kćerke našeg kolege Drage Tabaka, gdje su prikupljena novčana sredstva koja su predata kolegi Dragi Tabaku. Malenoj Antei želimo da što prije ozdravi.

Članovi Udruženja fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo su tako još jednom pokazali humanost i spremnost da pomažu drugima što će i u budućnosti nastaviti.