Bosna i Hercegovina i naše Udruženje će imati svoje predstavnike na Europskom prvenstvu.

Naime, naš Irfan Peljto, ujedno najbolji sudija u Bosni i Hercegovini, sudit će na Europskom prvenstvu za igrače do 21. godine, koje će se održati u Mađarskoj i Sloveniji od 24. marta do 6. aprila, što je veliki uspjeh za Bosnu i Hercegovinu i naše Udruženje.

Irfan je opravdao povjerenje UEFA-e koje je dobio na utakmicama Europa lige, kao i na derbi utakmicama Grčke Super lige, te je poziv da sudi Europsko prvenstvo za igrače do 21. godine još jedan dokaz da ljudi iz UEFA-e ozbiljno računaju na našeg Irfana i u budućnosti.

Nakon ovog takmičenja možemo očekivati da Irfan bude svrstan u Elite grupu sudija, i da ga gledamo na utakmicama Lige prvaka.

Pored našeg Irfana, Bosnu i Hercegovinu će predatavljati još dva suca. Irfanovi asistenti će biti Davor Beljo iz Mostara i Senad Ibrišimbegović iz Travnika.

Ovo je veliko priznanje Irfanu, a samim tim i našem Udruženju. Sigurni smo da ćemo Irfana još dugo godina gledati na međunarodnim utakmicama.

Irfanu Peljti, kao i njegovim asistentima želimo puno sreće i uspjeha na predstojećem Europskom prvenstvu, i da Bosnu i Hercegovinu predstave na najbolji mogući način.