U hotelu “Grad sunca” u Trebinju u toku je seminar sudija i asistenata sudija pred nastavak proljetnog dijela prvenstva m:tel Premijer lige BiH. Seminar se održava od 08.02.-12.02., a jučerašnjim i današnjim danom obavljeni su najvažniji dijelovi seminara koji se odnose na testove fizičke spreme, poznavanja Pravila fudbalske igre te video testove i sa ponosom objavljujemo da su svi naši članovi uspješno zadovoljili i položili iste.

Tako će UFSIKS u drugom dijelu sezone 2022/2023. na terenima m:tel Premijer lige BiH predstavljati: Peljto Irfan,  Mulahasanović Adis, Musić Admir i  Deljković Benjamin po A listi, te Đozić Enes, Čaušević Moamer, Kadić Amir, Zahiragić Emir i Redžović Edin po B listi. Vrijedi napomenuti da su na seminaru prisustvovali i Hadžović Ermin te Ćatibović Deni kao talent suci m:tel Prve lige Federacije BiH. Zbog povreda, testovima nisu pristupili Šehović Admir i Milić Đenan.

Ostatak seminara suci će provesti u raznim predavanjima i temama, a sve kako bi što spremniji dočekali uvijek zahtjevniji proljetni dio takmičenja.  Gost predavač je ponovo Alan Snoddy, član UEFA sudijskog panela te FIFA tehnički instruktor za suđenje.

Čestitamo našim kolegama i želimo im mnogo sreće u predstojećim mjesecima!