Nakon seminara sudija Premijer lige, prethodni vikend održan je i seminar za sudije m:tel Prve lige FBiH na kojem su sve naše sudije nastavile trend uspješnih testiranja, kako iz testova poznavanja PNI tako i fizičkih testiranja. Predsjednik UO Udruženja, Pilav Elmir održao je jedno od predavanja za sudije sa ovog ranga takmičenja, a tema je bila analiza klipova i suđenja sa premijerligaških terena u prethodnom periodu.

Tako se na listi sudija m:tel Prve lige FBiH za proljetni dio nalaze: Sarajkić Semir, Ćatibović Deni, Hadžović Ermin, Ljajić Nihad i Efendić Amin po A listi te Tičić Mirza, Gluho Alen, Trklja Edis, Parla Eldar i Zukić Anis po B listi. Pored njih ovom seminaru su prisustvovala i 2 člana Druge Lige FBiH “Centar” iz talent i mentor programa, a riječ je o Heljić Senadu i Omerhodžić Emiru. Ono što nas još više raduje jeste da je ovaj seminar sa uspjehom apsolvirala i jedna naša dama, Jusufović Aida – asistent sutkinja ženske Premijer lige BiH i FIFA liste, a još više na značaju ovog uspjeha daje činjenica da je Aida zadovoljila fizičke testove predviđene za muškarce. Ovim činom, ona se sada stavlja na raspolaganje komisiji za suce i suđenje NS FBiH.

Upravni odbor Udruženja je izuzetno zadovoljan rezultatima sudija Premijer, Prve lige i sudijama iz talent i mentor programa na prethodnim testiranjima, te se nadamo da će isto tako uspješni biti suci Druge lige FBiH, Premijer ženske lige BiH, kao i Kantonalne te Omladinske lige na svojim predstojećim seminarima. UO cijeni da su sredstva za zajedničke treninge opravdano uložena te će i u narednom periodu i dalje osiguravati sve potrebne uslove za naše članove. S tim u vezi, treninzi u balonu na Ilidži će se održavati još ovu sedmicu, te sa subotnjim treningom (25.02.) završavamo i zaključujemo ovaj pripremni dio za proljetni dio sezone.