Kao što je i najavljeno, u petak je održan plenarni sastanak u Hotelu ibiss Styles Sarajevo na kojem je prisustvovalo više od 80 članova Udruženja.
Bio je ovo prvi sastanak nakon promjene rukovodstva Udruženja i s tim ova brojka daje još više na značaju sa obzirom da je ovo rekordan broj prisutnih u skorije vrijeme, čime je ukazana bezrezervna podrška u radu novom rukovodstvu.

Prisutnim su se obratili redom novi predsjednik UO Mulahasanović Adis, potpredsjednik UO Baković Haris, predsjednik Skupštine Deljković Benjamin, potpredsjednik Skupštine Imamović Edin te članovi UO Peljto Irfan i Čelik Merima.
U svojim govorima svi su izrazili veliku zahvalnost članovima na iskazanom strpljenju u prethodnom tranzicijskom periodu te bili složni u jednom stavu – vraćanje narušenog integriteta sarajevskim sucima na svim nivoima takmičenja i povratak osnovnim a u prethodnom periodu zanemarenim vrijednostima Udruženja.

Nakon toga uslijedila je analiza utakmice Kantonalne lige koju je održao Peljto Irfan.

Za kraj, upriličena je podjela 20 garnitura Adidas dresova najmlađim sucima Omladinske lige. Ovu donaciju je sa svojim kolegama u Njemačkoj obezbijedio bivši član Baždar Dženis kojem ovom prilikom zahvaljujemo na ovom vrijednom poklonu i gestu pažnje.

#UFSIKS ⚽️