Nogometaši UFSIKS ostvarili su novi remi i to ovaj put na gostujućem terenu protiv odgovarajuće selekcije sudaca Zapadnohercegovačke županije. Nakon slabog otvaranja utakmice i vodstva domaćih, gosti su pravu formu i poravnanje rezultata ostvarili tek pred kraj susreta i to spretnim pogotkom Edina Redžovića na asistenciju Moamera Čauševića.

Blijedom izdanju Sarajlija doprinijeli su inače ponajbolji igrači od kojih se najviše očekivalo: Musić, Mulahasanović, Kaljanac, dok su loš dan imali i Sarajkić, Gluho i Hadžović.

Spas od poraza gostima je, pored Redžovića, osigurao i danas briljantni kapiten Enes Đozić koji je kao vratar bio i najbolji pojedinac, što govori o ukupnom zalaganju ostalih. Prolazne ocjene dobili su tek Amir Kadić i Irfan Peljto.

Selektor sarajevskih sudaca Mustafa Tabak sa svojim pomoćnicima Jasenkom Pljevljakom i Muhamedom Bogilovićem nije uspijevao naći odgovor na vrlodobro izdanje Hercegovaca čak ni sa rezervistima: Tičićem, Bajrovićem, Milićem, Omerbašićem, Herceglijom, Ćatibovićem i Prolićem.

S druge strane nerješivu enigmu za sarajevski tim postavio je domaći selektor Dalibor Hrstić, koji im  je za “glavno jelo” servirao iskusne zvijezde poput Gorana Paradžika i Tomislava Čujića u napadu, Antonija Bandića na gotovo svim dijelovima terena, bedem odbrane Darka Obradovića i na kraju ne baš pretjerano zaposlenog Romea Primorca na vratima.

Po običaju, igra za zaborav, nije pokvarila sjajnu atmosferu koju su nakon utakmice domaćini priredili svojim gostima u jednom od lokalnih restorana. Uz ustaljenu razmjenu poklona, pjesmu, muziku, jelo i piće suci su se odlično zabavili i tako krunisali uspješan završetak polusezone i početak lijepog druženja između dva nadasve prijateljska Udruženja.

Više fotografija možete pogledati u fotogaleriji.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *