Iako to rezultat ne govori nogometasi UFSIKS danas su na Kosevu u potpunosti nadigrali NK “Bosna Sema”. Napokon su suci prikazali pravu igru, koja se i ocekuje od bivsih i sadasnjih nogometasa.

Uz par mladjih osvjezenja (Edis Trklja, Emir Omerhodzic, Sanin Omerbasic i Edin Lalic) orkestar Mustafe Tabaka konacno je dobio pravu notu ugodnu i za uho i za oko. Dva puta su suci vodili i to pogocima Harisa Kaljanca i Adisa Mulahasanovica, koji kao da su skinuli breme krivice i odgovornosti za slabu partiju u Ljubuskom i danas opravdali epitet nosecih stubova igre ove momcadi.

Da ironija bude veca, pored nedostatka srece, danas svoj najbolji dan nije imao junak utakmice u Ljubuskom Enes Djozic, koji je pogledom ispratio navodece projektile Bosninih izuzetno srecnih dalekometnih sutera.

Vodeci tim Kantonalne lige na momente je izgledao kao da igra protiv ekipe iz viseg ranga, u kojoj su srce na terenu ostavili jos i Amir Kadic, Irfan Peljto, Edin Redzovic,  Admir Music, Semir Sarajkic, Ermin Hadzovic, Moamer Causevic i Djenan Milic.

U iscekivanju prve pobjede cestitamo nasim nogometasima na danasnjem zalaganju i htijenju, vrijednom paznje ozbiljnih ljubitelja dobre igre i druzenja.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *