Nakon svojih uspjesnih kolega i clanice UFSIKS koje dijele nogometnu pravdu u najvisem razredu bh nogometa nastavile su uspjesni niz Sarajlija/Sarajki na testiranjima fizicke spreme.

Izuzetna forma jos jedan je ukras ovih izvanrednih dama, koje ce u predstojecoj sezoni sigurni smo zadovoljiti ukuse istinskih ljubitelja zenskog nogometa, koji na svu srecu iz godine u godinu dozivljava svoju ekspanziju. Velike zasluge za to idu i sutkinjama sto dokazuju  kroz svoju stalnu fizicku nadogradnju prateci razvoj i ubrzanje igre u cilju povecanja kvalitete i atraktivnosti zenskog nogometa u BiH.

Nazalost, na danasnjem testiranju u Zenici nisu sve djevojke bile uspjesne kao Sarajke pa tako nisu zadovoljile Rada Pejic i iskusna Nasiha Smajic, dok je zbog privatnih obaveza od sudijskog poziva odustala Vildana Imamovic.

Na listi BH Premijer lige za zene u narednoj sezoni Sarajevo ce predstavljati: sutkinje Ivana Vlaic i Merima Celik, te asistentice Almira Spahic, Merima Homarac, Aida Jusufovic i Azra Dilberovic, a seminaru su u cilju edukacije prisustvovale i mlade nade Adela Comor i Nejra Alispago.

Cestitamo nasim vrijednim damama i zelimo da sude jednako dobro kao sto trce i izgledaju na terenu i van njega.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *