Upravni odbor Udruženja fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo putem Komisije za talent i mentor program nastavio je uspješnu praksu osiguranja terena, tartan staze, opreme i stručnog trenera za fizičku pripremu svojih sudaca, kao i prostora i predavača za tematske sastanke i predavanja iz poznavanja Pravila nogometne igre.

S obzirom da se bliži kraj u većini takmičenja obustavlja se do daljnjeg održavanje treninga i sastanaka, a posljednji u ovoj godini bit će održani danas (trening) i sutra (sastanak). Napominjemo suce da je neophodno da individualno rade u pauzi.

U protekloj polusezoni (juli-novembar 2015.) održano je 43 treninga i 12 sastanaka na različitim lokacijama: atletski poligon na Koševu, Olimpijski stadion “Asim Ferhatović-Hase”, park prirode “Betanija” i Centar za sport i rekreaciju “Safet Zajko” u Halilovićima, te sala UFSIKS, MZ “Grbavica I”, Dom OS BIH, sala FASTO-a i OŠ “Edhem Mulabdić”.

Mjesečno su posebno isticani i nagrađivani najvrijedniji suci kako bi bili za primjer drugima i na taj način je postignut traženi rezultat u smislu stalnog odziva na treninzima većine sudaca, kao i uspješnosti na testiranjima fizičke spreme na svim ligama, što je i bio konačni cilj UFSIKS-a.

U nastavku ovog teksta donosimo spisak sudaca i sutkinja koji su ostvarili potrebni procentualni broj treninga i sastanaka u polusezoni, odnosno u skladu sa Odlukom UO UFSIKS (Premijer, Prva i Druga liga i Liga za žene 60%, Kantonalna liga i omladinske 70%). Oni će u predstojećoj pauzi biti nagrađeni tako što će suditi sva komercijalna takmičenja, a kantonalni suci, omladinci i sutkinje sa sljedećeg spiska će dobiti besplatne ulaznice za utakmicu FK Sarajevo – Galatasaray SK, koja se igra 14.11.2015. godine u 18,30 sati. Podjela ulaznica izvršit će se na sastanku u petak u prostorijama UFSIKS.

Spisak sudaca/sutkinja sa ostvarenim zadovoljavajućim procentualnim brojem treninga i sastanaka u polusezoni 2015/2016:

 1. Peljto Irfan
 2. Šehović Admir
 3. Kaljanac Haris
 4. Tičić Mirza
 5. Čaušević Moamer
 6. Milić Đenan
 1. Musić Admir
 2. Sarajkić Semir
 3. Herceglija Sanel
 1. Bajrović Alem
 1. Gluho Alen
 2. Ćatibović Deni
 3. Malkić Adnan
 4. Redžović Edin
 5. Beganović Alen
 1. Ališpago Nejra
 2. Jusufović Aida
 3. Čomor Adela
 4. Hajdarpašić Ema
 5. Selimović Šejla
 6. Mirvić Elma
 7. Tanjo Emsela
 8. Ražanica Anida
 1. Alić Ajdin
 2. Hanifić Asmir
 3. Kordić Muamer
 4. Omerhodžić Emir
 5. Borovina Ervin
 6. Karović Alden
 7. Škrijelj Anes
 8. Zolotić Tarik
 9. Omerbegović Amel
 10. Jamaković Denijal
 11. Jašarević Jasmin
 12. Lepir Nedim
 13. Vranjkovina Emir
 14. Zeba Admir
 15. Zećo Belmin
 16. Lučkin Din
 17. Mulić Naid

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *