Komisija za talent i mentor program je na svojoj prvoj sjednici pod predsjedavanjem Elmira Pilava večeras donijela niz konkretnih odluka na nastavku unaprjedjenja rada sa mladim sucima.

Prije svega zauzet je jasan stav da se mora uci u odlucnu borbu na sprjecavanju nedolazaka sudaca na treninge. S tim u vezi izrecena je suspenzija za pet sudaca zbog nedovoljnog broja treninga:

  1. Kustura Bekir
  2. Peljto Adil
  3. Hadziomerovic Zulfo
  4. Secovic Kenan
  5. Hadžihasanović Adnan

Navedeni suci su dužni pristupiti teoretskom dijelu nedeljnog Seminara u Općini Novi Grad, ali nece moci prisustvovati fitnes testu i do popravnog ispita neće moći suditi.

Na seminaru koji će se provesti pod stručnim nadzorom profesora Munira Talovica i njegovog tima, suci će trčati 12 krugova u vremenu 30×40 i nadamo se po uzoru na starije kolege ostvariti stoprocentnu prolaznost. Teoretski test će podrazumijevati 24 pitanja na koje će biti potrebno napisati potpun odgovor bez zaokruživanja.

Najmanje dva puta mjesečno održavat će se tematski edukativni sastanci sa video klipovima iz domaćih i stranih prvenstava. Obradjivat se teme za koje KTMP, ali i sami suci iskazu najveće interesovanje.

Komisija je donijela i odluku o seminaru za nove suce. Početak je 03.aprila, a prijave će se primati od sutra pa do 30. marta.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *