kanton polaganjekanton teorija kanton teorija1

Nastavak prvenstva u Kantonalnoj ligi za seniore i omladince UFSIKS spremno dočekuje. KTMP je jučer provela seminar za suce na kojem su ostvareni zavidni rezultati. Osim sudaca koji nisu imali pravo izlaska na fitnes test zbog nedovoljnog broja treninga, komesar za delegiranje do popravnog ispita neće moći računati na Borovinu Ervina koji nije uspio zadovoljiti potrebnu normu, kao ni na nekolicinu sudaca koji se nisu pojavili na testu.

Ostali suci su očekivano u skaldu sa brojem treninga koje su odradili u pauzi pokazali i zavidnu fizičku spremu. Napomenimo i to da je Komisija provela i potrebno testiranje iz poznavanja Pravila nogometne igre te da su rezultati također za svaku pohvalu. Nakon testiranja uslijedila su i predavanja koja su održali predsjednik KTMP Pilav Elmir FIFA/UEFA DVD sa diskusijom i Rusmir Mrković priprema sudaca za utakmicu, timski rad i DVD situacije iz Kantonalne lige.

Suci omladinske lige nisu podlijegali najstrožijim kriterijima tako da je Komisija konstatovala da među njima ima jedan broj koji će u narednom periodu morati uložiti dodatne napore kako bi zadržao status člana Udruženja, prvenstveno misleći na ozbiljniji pristup radu na treninzima i predavanjima koja će se provoditi.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *