Udruženje fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo je u skladu sa novonastalom situacijom, a poštujući preporuke nadležnih organa o ograničavanju kretanja, pripremio set aktivnosti prilagođenih vremenu korona virusa (COVID-19).

Imajući u vidu da je dosta naših članova mlađe od 18. godina i ima potpunu zabranu kretanja na otvorenom, naši fitnes instruktori prilagodili su plan treninga sudija uslovima sprovođenja u zatvorenom prostoru. Suci redovno imaju online treninge, koji ih održavaju u nivou fizičke spreme iz kojeg bi brzo mogli da dostignu nivo dovoljan za praćenje takmičenja.

Sa druge strane, komisija za talent i mentor program svakodnevno putem online platforme vrši edukaciju, testiranja sudaca Kantonalne i Omladinskih liga Kantona Sarajevo, a u edukaciju su uključeni i suci Druge lige FBiH.

Suci su raspoređeni u grupe, gdje svakodnevno gledaju i analiziraju video materijale zajedno sa predavačima i na kraju dobijaju upute kako postupati u određenim situacijama.

Cilj ovih mjera je da održavamo „budnost“ sudija kako bi u slučaju odluke nadležnih organa o nastavku prvenstva bili spremni da odgovore obavezama.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *