Nakon duge pauze uzrokovane pandemijom korona virusa COVID-19, dugo očekivani početak fudbalskih takmičenja je pred nama. Kako je već godinama iza nas, prva počinje Premijer liga Bosne i Hercegovine. Nova sezona počinje 01.08.2020. godine, istina u nešto drugačijim okolnostima nego prethodnih godina, što će biti veliki izazov i odgovornost, kako za klubove tako i za suce.

Tako su proteklog vikenda u trening centru N/FS BiH, u Zenici, održani seminari za suce i posmatrače suđenja Premijer lige BiH. Na listi sudaca koji predstavljaju naše Udruženje, nije bilo promjena u odnosu na prethodnu sezonu, tako će naše Udruženje na “A” listi i ove sezone predstavljati: Irfan Peljto, Admir Šehović, Haris Kaljanac, Adis Mulahasanović i Admir Musić, dok su na “B” listi: Enes Đozić, Moamer Čaušević, Đenan Milić, Amir Kadić i Emir Zahiragić.

Pored testiranja fizičkih normi, suci su imali test iz poznavanja Pravila nogometne igre, kao i Video test. Naši suci sa obje liste su bili uspješni na svim testovima. Pored testiranja sucima je i prezentovan “COVID protokol”, kojeg će se svi učesnici Premijer lige BiH morati pridržavati.

Na listi posmatrača suđenja ove godine naše Udruženje će predstavljati: Rusmir Mrković, Sead Kulović i Ermin Halilagić, koji je kao najuspješniji posmatrač suđenja na Prvoj ligi F BiH, dobio priliku da od ove sezone “ocjenjuje” suce u Premijer ligi BiH, i ovim putem mu čestitamo, i želimo da bude uspješan i u najvećem rangu Bh nogometa.

Svim sucima i posmatračima suđenja, želimo puno sreće, uspjeha i zdravlja u novoj sezoni, koja će zasigurno biti mnogo zahtjevnija od prethodnih.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *