Nakon sudaca Premijer lige BiH, protekla dva dana je u trening centru N/FS BiH u Zenici proveden seminar za suce Prve lige F BiH. Suci su pored testiranja fizičkih normi imali i test iz poznavanja Pravila nogometne igre.

U petak su prvo na testiranju bili suci “A” liste, dok je za testiranja za suce sa “B” liste, subota bila rezervisana.Naše Udruženje u narednoj sezoni Prve lige će predstavljati na “A” listi: Semir Sarajkić, Benjamin Deljković, Deni Ćatibović i Ermin Hadžović, koji je kao najuspješniji sudac na Drugoj ligi, promovisan u veći rang, i ovim putem mu čestitamo i želimo puno uspjeha. Dok na “B” listi nije bilo promjena u odnosu na prethodnu sezonu te će i ove godine Udruženje predstavljati: Haris Ljuca, Edin Redžović, Mirza Tičić, Alen Gluho i Edis Trklja.

Na testovima iz poznavanja Pravila nogometne igre, naši suci su bili uspješni, dok na “yo-yo” testu, Mirza Tičić nije uspio zadovoljiti, a Edin Redžović zbog povrede nije pristupio testiranju. Navedenom dvojcu želimu da budu uspješni na popravnom ispitu, a ostalim sucima čestitamo i želimo uspješnu sezonu.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *