Seminar za suce Druge lige FBiH Centar je održan 2.8.2020. godine u Sarajevu. Svi suci su imali prezentaciju iz najnovijih izmjena PNI, yoyo test i test znanja iz PNI.

Naše Udruženje je ukupno predstavljalo 16 sudija (8 po A listi i 8 po B listi). Dok su testiranja iz PNI svi suci uspješno savladali, razočaravajući je rezultat koji su naši suci postigli na testiranjima fizičkih normi.

Sa A liste norme su istrčali: Ljajić Nihad, Omerhodžić Emir, Merdanović Adnan, Karović Alden, Heljić Senad, Efendić Amin.

Norme nije istrčao Ermin Fazlagić, koji je predložen na listu kao najbolje rangiran sa Kantonalne lige, ali je razočarao svojim neozbiljnim pristupom, i samim tim je izigrao ukazano povjerenje, dok Alić Ajdin nije pristupio testiranju.

Sa B liste norme su istrčali: Parla Eldar, Beganovic Alen i Ašćerija Alija.

Norme nisu istrčali: Avdić Haris, Omerbegović Amel, Ćatić Aldin, Kordić Muamer, dok Zukić Anis nije pristupio trčanju.

Za razliku od sudaca sa Premijer i Prve lige koji su na svojim nedavno završenim seminarima bili uspješni, nažalost to ne možemo reći za suce sa Druge lige. Uprkos svim finansijskim i organizacionim naporima koje Udruženje ulaže u fizičku pripremljenost sudaca sa svih rangova organizujući i plaćajući 3 treninga sedmično, suci Druge lige nisu našli za shodno da svojim prisustvom i angažmanom podignu spremu na zadovoljavajući nivo i opravdaju ulaganje i trud Udruženja i fitnes trenera. Čestitamo sucima koji su uspješno završili seminar, dok za suce koji nisu zadovoljili, ostaje nada da će konačno malo ozbiljnije shvatiti ovaj poziv i opravdati povjerenje Udruženja. Još jednom podsjećamo sudije da je fizička pripremljenost jedan od osnovnih faktora za uspješno suđenje i napredovanje te još jednom pozivamo na maksimalnu ozbiljnost i angažovanost što se tiče prisustva treninzima.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *