Dana 02.09.2020. godine, Upravni odbor Udruženja je održao online sjednicu, na kojoj su donesene sljedeće odluke:

1. Nakon obavljenih testiranja usvojene su liste Kantonalne lige Kantona Sarajevo. Tako će na “A” listi biti 14. sudaca, dok će na “B” listi biti 16. sudaca.

2. Donesena je odluka da se u cilju zadržavanja kadrova i pomoći u krizi uzrokovanoj pandemijom COVID-19, za 2020. godinu, oslobode plaćanja članarine suci i delegati Kantonalne lige i suci omladinske lige. Također, da se članarina internacionalnim sutkinjama umanji, tako će internacionalne sutkinje umjesto sadašbjih 200 KM plaćati 100 KM, kao i sutkinje premijer lige.

3. Usvojen je prijedlog KTMP, da njeni članovi u cilju zadržavanja i unaprjeđenja rada sudaca Druge lige, iste prate i održavaju trenerski odnos prema planu koji je predložen UO.

4. Donesena je odluka da se daje ovlaštenje Finansijsko-materijalnoj komisiji da predloži iznos humanitarnog izdvajanja za SoS selo u vidu sklapanja godišnjeg ugovora za mjesečne donacije kroz akciju “Kumovi SoS sela”.

5.Potrebno je da se ubuduće ljekarska uvjerenja obavljaju u januaru i julu, zbog početka trenažnih aktivnosti, kao i da bi se izbjegle eventualne gužve u medicinskim ustanovama.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *